آشپزخونه ی مهتاب

پست های این وبلاگ همگی مربوط به طرز تهیه خوراکی ها و یا خواص اونها هستش.

آشپزخونه ی مهتاب

پست های این وبلاگ همگی مربوط به طرز تهیه خوراکی ها و یا خواص اونها هستش.

چلوکباب ترخونی

اگر از شما بخواهند چند نمونه از اصیل‌ترین غذاهای ایرانی را نام ببرید، حتما در فهرست شما چلوکباب نیز وجود خواهد داشت.

فرقی نمی‌کند این کباب، کوبیده، برگ یا حتی کباب تابه ای باشد، اگرچه طعم هر کدام با دیگری متفاوت است، ولی به هر حال همه آنها کباب است.

ترخون به‌خاطر طعم تند و تیزی که دارد، به کباب شما عطر و مزه خاصی می‌بخشد. پس برای ناهار پایان هفته، خودتان را آماده پخت چلوکباب ترخونی کنید.

   کباب

مواد لازم برای 4 نفر:

- گوشت چرخ کرده  300 گرم

- تخم مرغ  2 عدد

- پیاز    یک عدد متوسط

- زردچوبه   یک قاشق چای‌خوری

- ترخون تازه   300 گرم

- ماست    یک قاشق سوپ‌خوری

- نمک و فلفل   به مقدار کافی

- روغن مخصوص سرخ کردنی     به مقدار لازم

طرز تهیه:

1 - ابتدا ترخون را پاک کرده و برگ‌ها را از ساقه‌ها جدا کنید. سپس برگ‌ها را بشویید و داخل سبدی بریزید تا آب اضافی‌شان خارج شود. سپس آنها را خرد کنید و کنار بگذارید.

2 - پیاز را پوست کنده و با رنده ریز رنده کنید.

3 – گوشت چرخ‌کرده را در یک کاسه متوسط بریزید. سپس پیاز رنده‌شده را همراه نمک و فلفل و زردچوبه به آن اضافه کنید (از هرکدام یک قاشق چای‌خوری سر خالی کافی است).

4- حالا گوشت را با قاشق مخلوط کنید، سپس تخم‌مرغ‌ها را شکسته و به این مخلوط گوشتی اضافه کنید.

در این مرحله بهتر است از دست‌تان استفاده کنید؛ پس ابتدا دست خود را خوب شسته و سپس شروع به ورزدادن گوشت با دست کنید. در این حین، ماست و ترخون خرد شده را نیز اضافه کرده و به ورزدادن ادامه دهید.

5 – بعد از اینکه مواد و گوشت خوب باهم مخلوط شدند، تابه بزرگی آماده کرده و مقداری روغن داخل آن بریزید و روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید تا خوب داغ شود.

6- سپس هربار مقداری از گوشت را برداشته و در کف دست به شکل دایره درآورید و در روغن قرار دهید.

7- بعد از اینکه تمام سطح تابه با کباب‌ها پر شد و یک طرف آنها سرخ شد، آنها را برگردانده و طرف دیگر را سرخ کنید.

مدت زمان لازم برای پخت این کباب، 30 تا 45 دقیقه است. این کباب را با کته یا برنج زعفرانی نوش‌جان کنید.

نکته ها:

1- توجه داشته باشید بعد از اضافه‌کردن تخم‌مرغ‌ها، مایه گوشتی نباید خیلی شل باشد. درصورتی که شل بود، می‌توانید مقداری گوشت به آن اضافه کنید یا اینکه اگر تخم‌مرغ‌های انتخابی خیلی بزرگ بودند، به جای 2 عدد تخم‌مرغ از یک عدد تخم‌مرغ استفاده کنید.

2- اضافه‌کردن ماست برای تردشدن کباب است.

3- برای آنکه نه‌تنها کباب شما، بلکه برنج نیز دارای طعم و عطر متفاوتی باشد، می‌توانید هنگام دم‌کردن برنج، کمی پودر زیره لابه‌لای آن بپاشید و با این کباب ترخونی، میل کنید.

نظرات 1 + ارسال نظر
مژده سه‌شنبه 5 شهریور‌ماه سال 1387 ساعت 06:30 ب.ظ http://www.clickwoman.blogsky.com

سلام وبلاگت بسیارجالب ومفید بود شما هم به ما سربزنید اگر برایتان ممکن میباشد وبلاگهای من را در لینکستان خود قرار دهید تا زیر سایه شما نسیمی به ما بوزد و بازدیدکنندگان شما گوشه چشمی به وبلاگ ما داشته باشند پیروز باشید به امید روزی که وبلاگهای من باعث شادی و امید شما دوست عزیز شود=>
ورود 13- ممنوع
http://www.clickwoman.blogsky.com
http://www.superbank.blogsky.com
بانک سوپر

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد